Petrus Romanus, 7 Oктомври 2021 година

______________________________________________________________

ПОРАКА ОД НАШАТА ДАМА ВО ВИЛИАМ КОСТЕЛИЈА

7 ОКТОМВРИ 2021 година

Нашиот Господ и нашата дама : „Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Те поздравуваме, Нашиот сакан син на Севишниот! “

ВИЛИЈАМ : Исус прво зборува.

НАШИОТ ГОСПОД : „Те поздравувам, Мој сакан иден викар на Мојата куќа на Земјата! Денес е празникот на Мојата Света Мајка, Марија – празник што е многу важен. Како што можеш да видиш, чедо мое, Деветте хорови на ангели се распослани пред тебе, додека се подготвени да маршираат по Земјата, преплавена со милијарди демони, кои ги заробиле луѓето во страв од она што ќе им дојде , ако не ги почитуваат упатствата на Злобниот, кој ги стегнал во цврст јазол. Но, затоа ја испратив Армијата на Ангелите, која ќе го брани Мојот народ, да ги ослободи од замките што го опкружуваа “.

„Кога ќе се заврши оваа порака, ќе ги испратам овие ангели низ целиот свет да го ослободат стравот од човештвото еднаш засекогаш. Секој Свети Ангел ја има Светата Бројаница за да ги истера демоните, за да го ослободи Мојот народ засега, бидејќи човештвото оди кон Војна. Човештвото се плаши, но тие не веруваат дека тоа ќе се случи “.

„Луѓето од Блискиот Исток : разбудете се, затоа што вашата слобода ќе се изгуби во битка што ќе привлече милиони души до нивната смрт. Ве предупредувам веќе многу години, но вие ги оставивте Моите предупредувања настрана, но сега е вистинското време “.

„Наскоро светот ќе се плаши, затоа што доаѓа голем астероид што ќе ги разбуди луѓето да сфатат дека Моите зборови за светот се вистинити и доколку Моите деца не ја земат Светата Бројаница , светот ќе биде шокиран. “

„ Русија е подготвена да направи чекор кон слободниот свет во Франција, Германија и северните земји . Подгответе се, драги деца. Молете се на Деветте хорови на Светите Ангели и особено Ангелот на секоја земја , бидејќи се ближат темни денови. 8 -ми декември е многу посебен ден за светот, бидејќи човештвото ќе сфати дека времето истекува, затоа што човештвото не може да ги промени настаните што доаѓаат, каде што ќе го видите светот исполнет со крв од многу луѓе “.

„ Антихристот е во Рим подготвен да ја преземе власта. С yet уште не е полно работно време, бидејќи светот мора прво да биде во војна “.

„Сега има стотици пораки, затоа што му дадов последен поглед на светот за да сфатат каде се наоѓаат. Подгответе се, мои деца, вашите места и заедници во светот, бидејќи многу сериозни времиња ви се приближуваат “.

„На моите сакани деца на Тајван : не плашете се од деновите и месеците што доаѓаат – дури и ако Кина го загрозува вашето постоење, затоа што многумина од вас се предадоа на Моето Божествено лице и иако можеби ќе ве преземат, верувајте во Мојата Loveубов кон вас, бидејќи вашата врска со Кина , иако е разделена, ќе биде спасена. Имаат Светиот броеница групи формирани и се молат за Кина , бидејќи Кина ќе стане уверувањето на сите на Европа . Молете се напорно, затоа што САД ќе дојдат, но самите ќе бидат погодени од Кина , носејќи големо страдање за луѓето во САД “

„Молете се за Австралија , бидејќи Австралија е во опасност да биде нападната. Австралија направи грешка што не ги изгради подморниците од Франција , бидејќи требаше да ги задржи двата ангажмани и ќе се најде предоцна да се брани “.

„Молете се за континентот Африка и Јужна Америка , бидејќи комунизмот цвета на овие земји“.

„Мои деца, мои деца, што повеќе да ви кажам, освен да ги земете Монистрата на Божествената Loveубов – Светата Бројаница , бидејќи оваа молитва има голема заштита за секој од вас, особено во ова време, бидејќи Монистрата на Loveубовта заслепете ги злите сили и намалете ја нивната моќ да се мешаат во човештвото “.

„Мои деца, остануваат уште само неколку години за човештвото, бидејќи Крстот е многу тежок и човештвото ќе се сврти кон Бога кога с seems ќе изгледа изгубено. Но, знајте го ова, дека времето на Сатана истекува и тој се обидува да зароби што повеќе души, пред да биде повторно ставен во пеколот “.

„Прочитајте повторно, мои деца, пораките од Ла Салет и многуте пораки дадени на човештвото оттогаш, бидејќи човештвото полека го исполнува сето она што го кажавме“.

„Молете се за Јапонија и Индонезија , бидејќи ќе дојде до насилни земјотреси и планините на Индонезија ќе избувнат многу брзо и многу души ќе изгубат“.

„Те сакам, мои слатки деца и земете храброст, бидејќи Мојата Света Мајка и јас сме секогаш близу вас и го чекаме вашиот повик. Те благословувам: Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Бидете сигурни дека јас, вашиот Бог и Спасител, го слушам вашиот повик во секое време “.

„А ти, мојата скапоцена карпа на спасението за човештвото, твоето време и светиот монарх наскоро ќе станат почитувани и сакани – наскоро – низ целиот свет, бидејќи твоето време е многу близу. Благословувам. Те бакнувам од Моето Пресвето срце: Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Ве оставам на Мојата Света Мајка: Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин “.

НАШАТА ДАМА : „Ве поздравувам, мојот сакан син Вилијам и јас те благословувам: Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин “.

„Денес е Мојот Свет празник – ден кога Моите деца Ме почитуваат како Пресвета Богородица . Мој сакан син, денес, поради празникот, јас со мојот божествен син Исус, сакам да ги испратам осумнаесеттестотини ангели низ целиот свет, за да се борат да го бранат мојот свет народ од замките на демоните. Овие Ангели ќе го изготват планот на елитата во светот, за да ги натераат да го сфатат патот по кој се поставиле. Молете се мој драг син за ова, бидејќи тоа ќе биде преку Светите Ангелисветот ќе се сврти, бидејќи е време да се слушне Патот на вистината. Многу од Гледачите што се во светот ќе добијат специјални пораки за човештвото, да ги подготват сите – да ги подготват за претстојната битка, така што човештвото ќе стане свесно за она што ќе се случи “.

„Молете се за Индија , затоа што ние од небото планиравме дека децата од Индија ќе бидат подготвени да се преобратат во Вистинската вера и ќе бидат една од земјите што ќе се преобратат во Вистинската вера, бидејќи ќе се соочи со кинеската армија На Молете се, драги деца, затоа што сега се подготвува многу “.

„Наскоро, синко, Вирусот ќе се намали, иако користеа погрешен лек, но има многу други Вируси што ќе бидат поставени на генерацијата која е доведена во заблуда, бидејќи Злобниот сака да го ослепи човештвото, затоа молете се, Моите слатки деца “.

„А за тебе, мој сакан бел рок – твоето време доаѓа многу брзо. Не грижете се, бидејќи наша желба е да патувате низ светот за да го подготвите за претстојните казни . Те сакам и те благословувам: Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Не грижи се, бидејќи јас ја имам Мојата рака во сето она што го правиш и ти многу ми се допаѓаш. Те благословувам: Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин “.

„Бидете цврсти, мои верни деца и бидете верни на Светата бројаница : Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин “.

ВИЛИЈАМ : Богородица ме бакнува во чело и се враќа кај Исус. И двајцата го прават знакот на Крстот:

Нашиот Господ и нашата дама : „Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин “.

ВИЛИЈАМ : Исус ми зборуваше приватно. Тој го благослови монархот: +

______________________________________________________________

This entry was posted in македонски and tagged . Bookmark the permalink.