Милостивиот Татко

_______________________________________________________________

. . .

„Секоја душа на Земјата наскоро ќе биде сведок на знаците на просветлувањето на совеста. Секој од нив ќе биде фрлен на колена од срам кога ќе види, веројатно за прв пат, колку нивните гревови се појавуваат во Моите Очи.

За оние со љубезно и понизно срце, тие ќе ја прифатат оваа голема Милост со благодарност и олеснување. За други, ова ќе им биде многу тешко искушение, а многумина ќе ја отфрлат Мојата рака на љубовта и пријателството.”

. . .

_______________________________________________________________

This entry was posted in македонски and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.