Предупредување до македонските говорници

______________________________________________________________

Поздрав,

Моите двајца најдобри пријатели се Арап и Евреин, јас сум римокатолик, религијата никогаш не била проблем меѓу мене и нив и верувам дека луѓето генерално ја следат религијата на нивните родители.

Светиот Дух комуницираше со мене на говорен англиски јазик и преку телепатија и внатрешни локуции. Тој ме замоли да го напишам Предупредувачкиот пакет на пет јазици: англиски, португалски, шпански, француски и филипински. Предупредувањето и просветлувањето на совеста ќе ги доживее секоја личност на разумна возраст без разлика на нивната религија. Сигурно ќе ги доживеете појавите, а Светиот Дух ме замоли да ви ги соопштам.

Тие следат некои релевантни извадоци од пораката на Марија до пророкот ЕНОХ на 3 март 2021 година. Марија е мајката на Христос.

„Деца мои, повторно ве потсетувам: подгответе се за пристигнувањето на Предупредувањето, бидејќи е блиску, многу поблиску отколку што мислите. Моето срце страда кога гледа дека огромното мнозинство од човештвото не е подготвено; овој голем настан целосно ќе го промени разбирањето што многумина го имаат за духовниот живот. Човештвото ќе влезе во состојба на екстаза која ќе трае помеѓу петнаесет и дваесет минути од вашето земно време, во која ќе ви се покаже состојбата на вашата душа во однос и на Бога и на вашите браќа“.

„Ќе му се суди на секој смртник, исклучок ќе бидат само моите малечки на кои им недостига разумот; сè ќе биде оценето дури и вашите празни зборови. Колку ми е тажно кога гледам дека многу души вечно ќе загинат поради тежината на нивните гревови. Затоа, мали деца, ве молам да бидете духовно подготвени, за да го издржите овој тест, кој ќе ви го отвори разбирањето и знаењето за постоењето на вечноста и Бог.”

„Деца мои, вие веќе сте во време на темнина, каде што мора да се молите наутро и навечер, бидејќи силите на злото ве напаѓаат. Ако вие, мои малечки, не ги одбиете овие напади, ризикувате да паднете во замките и измамите на мојот противник, кој духовно ќе ве ослабне и одвои од Бога, а потоа ќе ви ја украде душата.”

______________________________________________________________

This entry was posted in македонски and tagged . Bookmark the permalink.