Category Archives: македонски

Macedonian

Милостивиот Татко

_______________________________________________________________ . . . „Секоја душа на Земјата наскоро ќе биде сведок на знаците на просветлувањето на совеста. Секој од нив ќе биде фрлен на колена од срам кога ќе види, веројатно за прв пат, колку нивните гревови се појавуваат … Continue reading

Posted in македонски | Tagged | Comments Off on Милостивиот Татко

Предупредување до македонските говорници

______________________________________________________________ Поздрав, Моите двајца најдобри пријатели се Арап и Евреин, јас сум римокатолик, религијата никогаш не била проблем меѓу мене и нив и верувам дека луѓето генерално ја следат религијата на нивните родители. Светиот Дух комуницираше со мене на говорен … Continue reading

Posted in македонски | Tagged | Comments Off on Предупредување до македонските говорници

Petrus Romanus, 29 Cептември 2021 година

______________________________________________________________ ПРАЗНИК НА СВЕТИТЕ МИХАЈЛ, ГАВРИЕЛ и РАФАЕЛ 29 СЕПТЕМВРИ 2021 година Денес, мои сакани души на Исус, нашиот Lубен Спасител. Дали е празникот на нашите сакани архангели: Свети Михаил, Свети Гаврил и Свети Рафаил. Светот е распнат од проблематичниот „ Ковид-19“ , … Continue reading

Posted in македонски | Tagged | Comments Off on Petrus Romanus, 29 Cептември 2021 година

Petrus Romanus, 7 Oктомври 2021 година

______________________________________________________________ ПОРАКА ОД НАШАТА ДАМА ВО ВИЛИАМ КОСТЕЛИЈА 7 ОКТОМВРИ 2021 година Нашиот Господ и нашата дама : „Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух. Амин. Те поздравуваме, Нашиот сакан син на Севишниот! “ ВИЛИЈАМ : Исус прво зборува. НАШИОТ ГОСПОД : „Те поздравувам, … Continue reading

Posted in македонски | Tagged | Comments Off on Petrus Romanus, 7 Oктомври 2021 година