Vertaus Laupias Samarialainen

______________________________________________________________

______________________________________________________________

Laupias samarialainen

Muuan lainopettaja halusi panna Jeesuksen koetukselle. Hän kysyi: »Opettaja, mitä minun pitää tehdä, jotta saisin omakseni iankaikkisen elämän?» Jeesus sanoi hänelle: »Mitä laissa sanotaan? Mitä sinä itse sieltä luet?» 
Mies vastasi: »Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.» Jeesus sanoi: »Oikein vastasit. Tee näin, niin saat elää.» Mies tahtoi osoittaa, että hän noudatti lakia, ja jatkoi: »Kuka sitten on minun lähimmäiseni?» Jeesus vastasi hänelle näin:»Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet.Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin. Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi. Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi. »Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli. Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta. Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: ’Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.’ Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi oli ryöstetyn miehen lähimmäinen?» Lainopettaja vastasi: »Se, joka osoitti hänelle laupeutta.» Jeesus sanoi: »Mene ja tee sinä samoin.» (Luukas 10:25-37)

______________________________________________________________

“Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi; ja lähimmäisesi niin kuin itsesi.” “Ja kuka on naapurini?”

Se on vertauksen teema. Ryöstäjät eivät olleet naapureita. . . ryöstöjä on ollut koko historian ajan. . . ja kansat ovat ryöstäneet muita kansoja. Venäjä on nykyaikainen Ukrainan ryöstäjä.

______________________________________________________________

______________________________________________________________

“Ukrainalaisia ​​lapsia tapetaan ja ne jätetään orvoiksi”, kun julma Putin luovuttaa sielunsa Saatanalle alueellista laajentamista varten, kun maailma, jonka tiedämme, on päättymässä. Olen pahoillani puolestasi, Putin, olet parantumattomasti sairas ja päiväsi on laskettu. Saatana on hallinnut sinua nukkena ja on valmis piinaamaan sinua ikuisesti, kuten nyt kiusat viattomia ukrainalaisia ​​lapsia.

* Huomaa: Venäjä olisi voinut estää tämän sodan, jos se ei olisi vallannut Krimiä.

______________________________________________________________

This entry was posted in Suomalainen and tagged . Bookmark the permalink.